then maybe

Varför är man vaken klockan kvart i fyra? Vad kan det möjligen finnas för anledning?

Ikväll var jag, Ellinor och Gabbe hemma hos Pontus. Det var trevligt. Det räddade min kväll lite, räddade den ifrån att bli tråkig. Vi gjorde väl egentligen inget särskilt, men det är liksom trevligare att göra inget särskilt ihop. Fastän det inte är något särskilt. Tyvärr bor Pontus på ett konstigt ställe. Det allra konstigaste är att det tar femton minuter att ta sig det och fyrtiofem att ta sig hem. Det är märkligt det där. Det gick ju bra ändå.
.
En låt som passar sig klockan kvart i fyra är JJ – From Africa To Malaga

hejdå

Idag, eller igår blir det, tog jag farväl. Efter en ibland osäker relation men för det mesta rätt mysig var det dags för ett stop. Så några barnsliga lekar senare fick det vara nog. Nu kan du gärna försvinna, kom inte tillbaka på ett långt tag, tack.

Jag pratar om vintern, såklart.

niccokick

Har lyssnar järnet på Niccokick så nu är jag piggare. På topp helt enkelt. Borde kanske lyssna järnet på kent, tagga inför imorn, men nä. Det får bli nån annan gång.

Niccokick – Love & neon lights
Niccokick – Turn 27
Niccokick – Run! Run! Run!

lalala

Är så trött att jag inte vet vad jag ska göra. Att sova vore vettigt men det känns som om det ändå inte skulle lösa någonting.

idag, torsdag

Idag var en trevlig dag. Torsdagar brukar vara trevliga. Efter skolan mötte jag upp en skolkande Marc, vi vandrade runt på söder och trånade efter designade tygbitar. Speciellt tjallamalla hade särskillt fina. Sedan gick vi till café String. Det var mysigt. Dock satt han Paradise hotel-Cimon och störde mig, jag blev verkligen irriterad. Efter fikan tog vi oss hemåt igen. Dessutom blev vi nästan dödade av is från taken.

När jag kom hem väntade middag och Lisa. Vi bakade en kaka. Sedan ringde jag David och vi pratade så länge att hans öra blev varmt. Lite gulligt att han sa det så. Vi planerade vår fredagkväll, redan idag, torsdag. Måste vara nytt rekord.
.
Herregud vilket ointressant inlägg.

usch

Intressant med det där man kan läsa i tidningar osv. Detta gör mig lite illamående faktiskt.

Carola var på plats i katastrofdrabbade Haiti. Jag förväntar mig att kvinnan ska ge ut mat, vatten och kanske lite kläder. Det vore i alla fall rimligt. Men nej nej. Här ska det spelas in reklamfilmer. Hjälpa offren? Ja då, pojken Eden, 15, fick i alla fall en parfym. Värde 620 kronor. Hur vettigt? Galet vettigt. Verkligen. Läs här om det på aftonbladet.

Fem på äventyr


Idag var vi ute på äventyr. Kände mig som en i "Vi Fem". Ja, jag vet. De var typ tolv och jag är sexton, men ändå. I alla fall.

i put my headphones on

Vill bara lägga ut mina mästerverk här på bloggen, mina tre spellistor. Den tredje håller fortfarande på att fyllas på.
Enjoy.

2010.1
2010.2
2010.3

snart

På söndag blire kent på annexet. Äntligen. Vi hade tänkt att köa lika länge som till Winnerbäck, närmare bestämt tolv timmar, men kylan verkar inte riktigt tillåta det. Vilket är synd, det brukar vara så mysig stämning i kön. Speciellt när man vet att man kommer få gå in först, det är mys. Förhoppningsvis tänker de flesta komma direkt till insläppet, då kanske vi hamnar långt fram ändå. Och denna gång tänkte jag smuggla in min kamera. Åh vad bra det kommer att bli!
.
Det där men kent förresten. Många tycker att det är lite tråkigt. Det tycker nog jag också, egentligen. Synd bara att jag också är rätt tråkig. Därför funkar vi bra ihop, kent och jag.

donnie y el conejo



Just nu vill jag inte plugga. Nu vill jag se Donnie Darko. Men nej, spansk grammatik väntar. Jag ska ta mig fan lära mig detta.

den känslan.

Ni vet den där känslan av besvikelse, när man väntat på något men sen så har det aldrig kommit. Den där känslan som fyller än med tomhet. Ja, den känslan, den känslan hatar jag.

pannkakor

jag skrev just ett inlägg. istället för att fortsätta på det skriver jag ett nytt. känns roligare så, varför vet jag faktiskt inte. det bara är. många saker bara är.

idag var det måndag och jag tror att jag mer och mer börjar komma över min måndag-fobi. låg och hade ångest igår kväll över att det skulle bli måndag. i alla fall lite. solen som lös i mina ögon gjorde mig glad, dock var min morgon helt förvirrad. men idag var inte så dålig. fick min iPod full av bra musik (dock inte gratis, marc är snäll men inte dum!) och dessutom var jag hemma hos ellinor. de har så ljust och fint hemma att jag blir på bra humör. det gör hon också. Pricken över i blev när jag stekte pannkakor åt oss, det var så mysigt att sitta o äta de i hennes kök. Sitta och äta pannkakor skulle jag kunna göra hela dagarna. speciellt såna med sirap och kanel på.
nu längtar jag efter något men kan inte riktigt sätta fingret på vad.

när isen ligger klar

det är konstigt det där med tankar, ibland finns de där när man inte vill och sen så finns de inte när man verkligen letar. jag känner mig så klok ibland, inuti mitt huvud. vissa saker låter så himla bra därinne. men sedan när de hoppar ut låter det fel. ibland till och med väldigt fel. det är synd, det där. därför jag känner mig som en otroligt missuppfattad person.

painkiller

Jag trodde att jag skulle stanna inne igår, det var trots allt tretton minusgrader. Det gjorde jag inte och det var nog tur. För jag hade det väldigt roligt. Det enda dumma är väl att Mathilda skulle upp o jobba halv tio och att jag inte kunde somna om. Nu sitter jag med mascaraflagor över hela ansiktet och undrar om det är värt att gå upp. Classic.

and the day after that

Idag blev jag uppjagad ur sängen redan klockan 11. Som ett hårt slag i ansiktet ungefär. Det hårda slaget blev ett mjukt slag när jag fick höra att jag skulle iväg o köra gocart med sysslingar. Fyfan vad roligt det var.
Nu ska jag iväg och bejaka min kulturella sida. Middag på Opera källaren och sedan balett. Det blir säkert bra. Resten av kvällen ska jag ta det lugnt tror jag, har blivit en sån där hypokondriker, tror att jag blir sjuk jämt. Alltså tror jag att jag kommer bli sjuk om jag går ut ikväll. (Det är kallt.) Och jag har fått en liten fobi för att vara sjuk. Aja, over and out.

friday night

Fredags kvällen spenderades till en början på café med trevligt folk. Sedan vandrade vi ut i kylan och tog oss hela vägen till Jarlaberg. Det snöade från alla håll och jag frös så mycket att jag bara ville dö. Eller bli varm. Senare på natten drog jag mig hemåt och satte mig vid datorn. Där somnade jag. Det blev en sån där onödig kväll, en sån där kväll som jag gillar.

En väldigt passande låt
Monde Yeux – Paris

grumlig stress

Mina ögon känns grumliga. Hela jag känns grumlig.

Imorgon är det i alla fall fredag. Vart tar tiden vägen? Jag hinner inte med. Jag tänker på det nästan varje dag. Vart har mina senaste sju månader tagit vägen? Vore skönt att få sakta ner ibland, har inte tillräckligt bra kondition för detta.
Kunde inte låta bli att lägga upp en till Helmut Newton-bild. Men de är ju så vackra. Helt klart min favoritkonstnär just nu.

pop-up

Pop-ups attackerar min dator när jag går in på e-buddy. Självklart vet jag att det är fake, men jag kan inte låta bli att trycka. Jag vet inte varför. Någon slags tvångstanke. Jag kommer på mig själv med flera olika sådana. Men vadå, hur kan man låta bli att trycka? Eller är det bara jag?


---


Kläder kan verkligen göra en galen av ha-begär. En duffel och ett par fina dr martens skulle sitta fint nu. Lite tråkigt kanske, men åh så fint. Men kanske så skulle jag hellre vilja ha en röd duffel. Jo, det skulle jag nog. Vet att de fanns på monki förut, men var kan jag hitta en sådan nu?

Helmut Newton

Hittade denna bild av Helmut Newton. Det är någonting med den... Den får mig att vilja leva hela livet på en balkong i New York. Otroligt vacker.

there is no end

Snön tar aldrig slut. Det är lite läskigt, känns som om vi är på väg mot en ny istid. Den enda gången då snön och kylan är bra, är då man sitter inne med en kopp te under en filt. Då kan jag riktigt njuta av att titta ut och se hur kallt det är ute. Det känns mysigt på något sätt. It makes me feel good.

ide

Jag är trött, sliten och har ont överallt. Jag vill inte klaga, men mörkret och kylan gör mig på dåligt humör. Jag drömmer om långa promenader, brunbrända ben och sand mellan tårna. Att kunna sitta ute då man inte har någon stans att gå. Jag längtar så att jag spricker. Eller somnar. Jag önskar att jag kunde sova bort all snö och slask och vakna lagom till april. Om solen valt att komma fram då det vill säga. Tills dess fortsätter jag nog att klaga.

matematik B

Nu sitter jag vid köksbordet och räknar matte tillsammans med två vänner. Vänner är trevligt, matte inte lika. Dock blir det lättare med semlor och mjölk. Lite musik på det och det blir helt okej.

måndag, blandade åsikter

Jag brukar avsky måndagar. Men denna måndag var faktiskt inte så pjåkig. Ett trevligt besked gjorde mig på bra humör. Femtio sidor Naturkunskap gjorde mig sedan på lite sämre humör, men äh, det är över snart.

Jag brukar inte tycka om att snacka politik, det är inte riktigt min grej då jag egentligen vet lite för lite om det. Men idag fick jag veta mer om fenomenet kvotering, och att det finns partier i Sverige som vill införa det lite här och där. Kalla mig efter som inte haft koll innan, men detta är upprörande. Har jag fel? Är inte kvotering en form av särbehandling, och är inte särbehandlingar sådant som vi försöker slippa här i lilla landet lagom?

(Läs här om kvotering)



slutet på en vecka

Jag hade alla rätt, min söndag blev rätt ansträngande. Det var länge sedan jag var såhär utmattad. Bäst att glömma det de närmsta timmarna då jag ska ägna mig åt Naturkunskap. Hållbar utveckling, vem tycker inte att det är kul? Och sen lite vulkaner på det och det blir fulländat.

Söndagens låt blir helt klart Anna Ternheim – Shoreline - Radio Version. En låt som får mig på andra tankar.

lördag

Kvällen spenderades hemma hos Pontus och det var väldigt lugnt. Ett hårt handslag, ett slags kortspel och en väldigt god macka. Jag fick konstiga, rätt fientliga, blickar ifrån Marc men jag hoppas att han inte menar något illa. Sedan tog vi en kall och trött buss tillbaka till en busshållplats med en krossad ruta. Ett fint sms gjorde mig glad, tänk, hur löjlig man är ibland. En ännu kallare promenad och vi var hemma igen. Nu sippar vi te under duntäcken och funderar över livet. Så blir det ibland.

Nu är det visst alla hjärtans dag och jag oroar mig över en söndag som tros sig bli rätt jobbig.

telefon

Igår kväll spenderades hemma med ett långt telefonsamtal och för mycket semla. Jag somnade runt tolv i soffan, sådär som jag alltid gjorde när jag var mindre. Sedan sov jag i elva timmar, blev väckt av ett annat telefonsamtal. Idag träffade jag en vän och vi bara var. Satt på skrivbordskanten och funderade. Ibland är det skönt. Vi pratade om framtiden och planerade en sommar som kommer bli den bästa någonsin.

Nu ska jag tagga inför en vettigare lördagskväll.

snow

Nu blev jag lite besviken då jag är Italien under premiären för Alice in wonderland. Dock nice med alper. Väldigt nice.

Biokväll

Jag vill gå på bio. Jag och Mathilda har pratat om Up in the air och The imaginarium of dr Parnassus. Hon tjatar också på Till vildningarnas land, men den är inte högst upp på listan för mig. Jag vill också se nya Precious. Sen ska jag och Lisa självklart på premiären (om vi kommer ihåg att boka dvs) av Alice i Underlandet. Dessutom vill jag se Metropia, men där väntar jag nog på dvdn. Ladda ner film? Nä, inte för mig. Film är bäst på bio.


bild från sf

Alexander McQueen

Så blev han 40 år. Tragiskt. Känns som om det är värt att nämna här, han skapade trots allt skönhet av textil. Vila fridfullt. 

Jag kom på nu att jag verkligen borde titta på nyheterna mer, eller läsa annat än kulturdelen och DN Söndag.
.
bild härifrån

Homesick

Idag började otroligt bra. Vi hittade ett skjul i skogen och det gjorde mig glad. Annars så var den rätt vanlig. Lisa kom hem från solöarna och var brun och fräknig. Det fick mig att tänka på vår och sommar ännu mer, något som jag inte var i behov av. Solabstinens.

Snart är det fredag. Dagarna går så fort att jag inte hänger med. Känns som om det var måndag igår. Har jag så roligt jämt att tiden är så snabb? Ibland skulle jag vilja springa ifatt den så att vissa ögonblick inte bara passerar. Ibland skulle jag vilja dröja mig kvar.

blue skies


oui


Jag har otroliga shoppingcravings. Då min ekonomi inte tillåter en utökad garderob får jag lindra mina besvär med fönsternätshopping. Ja, det känns faktiskt lite bättre nu.

nu är alla små stjärnor

Idag har varit en väldigt bra dag. Idag har varit en av de dagar som jag kommer minnas. Jag kommer kunna tänka tillbaka på en dag som idag, och tänka att mitt liv har varit underbart. Fascinerande att allt bara blir rätt ibland. Nu sitter jag med silvriga små stjärnor i håret och lyssnar till Friska Viljor. If i die now, ja, då skulle jag dö lycklig.

funderingar

Ibland kommer jag på mig själv att vara någon jag inte alls vill vara. Det finns drag som jag stör mig på hos andra, sedan inser jag att det är precis så jag själv är. Jag inser även att jag inte skulle komma särskilt bra överens med mig själv. 

Detta får mig att tänka på ett samtal jag hade en sen kväll. Jag tänkte inte mycket men pratade glatt på. Jag sa att man är den man vill vara och att det därför borde betyda att man gillar sig själv. Man borde alltid vara nöjd med sina egna beslut, det är ju en själv som gör dem. Varför göra beslut man inte är nöjd med? Bottom line blev att alla borde älska sig själva.

Idag gillade jag inte mitt eget beteende. Idag var en dag då jag inte var nöjd med mina beslut. Jag har bara mig själv att skylla och det gör mig arg. Det dummaste man kan göra är väl saker som man själv inte tycker verkar bra. Dessutom verkar det vara förbjudet i Jantelags-Sverige att älska sig och att tycka att man själv är bäst. Synd att jag är så bra då.

if you walk away, i walk away

Dagens låt

Snäll

Snäll-Marc hade med sig en present till mig idag. Inget mindre än första säsongen av Skins. Vilken rebell, huh?

Oh yes


Såhär vill jag klä mig i sommar. Varje dag. Förhoppningsvis blir några av plaggen mina inom en snar framtid.

Glädjemoment


Jag blev väldigt glad nyss. Jag insåg några trevliga saker; måndagen lider mot sitt slut, jag ätit en god middag, jag har liite godis kvar, jag lyssnar på bra musik. Pricken över i var när jag såg att mars numret av ELLE har kommit hem till mig. Men tillhörande trendbibeln för vår och sommar -10. Härligt. Snart ser vi ljuset.
förut var det så kallt att det blev frost på mitt fönster. Som tur är har det tinat.

jag gillar fortfarande inte måndagar

Skönt att dagen snart är slut. Jag avskyr verkligen den här dagen. Den har liksom ingen mening, den bara finns där, och verkligen vill bli hatad. I vägen. Usch.

Varje måndag ser exakt lika dan ut. Inga som helst undantag. Går upp 8:20 (sovmorgon är i och för sig skönt), tar bussen 9:30, har lektioner till ungefär 14:55, tar bussen hem 15:09, äter, tar bussen 16:32 till träningen, tränar, åker hem kanske 19:20, hemma 19:35. Först då, då får jag vila.
Just nu vilar jag till Noah and the whale. Det gillas.

sun sun sun

Jag vill ha Rayban clubmasters. Men eftersom att jag inte är gjord av pengar får jag nöja mig med dessa. 

Frågan är, röda eller svarta?


Jag har väntat på ett regn

Jag har nog aldrig längtat mer efter sommaren, jag har tröttnat på snön och kylan. Men idag kom jag på något. I vanliga fall, alla andra år, så har det varit fem grader och regn eller slask i februari. Då är snö och minusgrader så otroligt mycket bättre. Jag tror att jag kan vänta några månader till på värme, om jag slipper slasket.


Kossamu

Jag fick nyss höra att Ellinor hittat hit helt på egen hand.

Marc och Kent

Marc gillar inte Kent. Jag kan inte förstå varför. Det förblir ett mysterium. Hur kan detta inte älskas? 

Kent – Pärlor

Snön kommer framifrån

Idag kom snön framifrån. Inte uppifrån som den borde, utan rakt framifrån. Därför blundade jag när vi gick runt på stan idag. Det var inte särskilt roligt. Dessutom var det Varning för ras.

Jag, Marc o Elias var då och såg First Aid Kit. De var helt underbara. Dock hörde vi bara ett fåtal låtar då vi först och främst kom sent då vi tappade bort oss i snökaoset (haha) och för att de inte spelade särskillt länge.

Lalalaaa

Har just kommit hem från träningen. Den var jätterolig faktiskt. Kan ha med o göra att den för en gång skull var väldigt oseriös.

Imorgon ska jag, Marc o Elias se First Aid Kit. Tjohoooooo.

När Klara och Johanna Söderberg la ut sina texter på Myspace dröjde det inte länge innan skivbolagen började höra av sig. Den 16 maj premiärspelas deras debut-ep på Debaser Medis.
bild från SVD

Lomography

Jag vill ha en lomo-kamera. Ny månad - nya pengar. Frågan är bara om de räcker till den här fina saken.

You just took the train And you left without a wave

Dagens låt blir nog First Aid Kit – You're Not Coming Home Tonight. Väldigt bra. Dessutom ska jag se dem på onsdag.

tell me why i dont't like mondays

Hemma igen från en helg med handbolls-SM i Skåne. Vi tog oss vidare till finalsteget. Jag är väldigt glad. Jag har dessutom ont överallt. Precis överallt. Varje liten rörelse gör ont.

Måndag. Ja, vad säger man? Måndag är måndag och det är ungefär lika med en jätteseg dag som involverar sömn på lektionerna och lite gjort överhuvudtaget. Jag åt en semla förresten, den gjorde mig glad.

RSS 2.0